Ändringar av planen och uppsägning görs i faktureringsportalen. Bara kontoinnehavaren kan göra det, och du behåller kontrollen över datumet: planen upphör när den period du har betalat för är slut.
Hur ändrar jag min plan?
- Öppna Betalning i menyn, som kontoinnehavare.
- Tryck på Hantera betalning i blocket Betalningar och fakturor. Stripes portal öppnas.
- Välj ändringen du vill ha: en annan plan, Månadsvis eller Årsvis, eller antalet extra platser.
- Bekräfta. Tillbaka på Betalning visar blocket Nuvarande plan det nya beloppet och datumet för nästa betalning.
Pro ingår flera kort, andra korttyper, pushmeddelanden, geolokalisering och statistik med export. Essential ingår ett stämpelkort. Kontrollera Abonnemang och priser innan du går ner en plan, eftersom Pro-funktioner inte finns kvar i Essential.
Hur säger jag upp?
Öppna Betalning, tryck på Hantera betalning och säg upp prenumerationen i portalen. Därefter visar blocket Nuvarande plan statusen Uppsagd och ett meddelande om att planen upphör på ett datum och att du inte kommer att debiteras igen.
Är du i den kostnadsfria Pro-provperioden säger du upp före slutdatumet som visas, så betalar du ingenting. Det beskrivs i Starta din gratis provperiod.
Vad händer när planen upphör?
- Översikten går fortfarande att se, med en banner och en knapp Välj en plan.
- Skanningen fungerar i 7 dagar. Därefter pausas stämplingen tills du väljer en plan.
- Dina kunder behåller sina kort i plånböckerna, och du kan fortsätta där du slutade genom att välja en plan igen.
Vill jag bara betala årsvis?
Månads- och årsbetalning ändras på samma sätt. Årsbetalning visar en märkning om två månader gratis på steget Välj din plan.